مالکیت فکری
مالکیت فکری، پدیدهای بسیار حیاتی برای کسبوکارهای امروزی محسوب میشود که در عین حال، رفاه و پیشرفت بشریت نیز به آن وابسته است. صاحبنظران و متخصصین حوزه مالکیت فکری، برای اهمیت ترویج و اشاعه این مهم، چند دلیل کلیدی را ذکر میکنند:
پیشرفت جوامع و رفاه عمومی، منوط به توانمندی و قابلیت خلق و توسعه ابداعات فناورانه و آثار فرهنگی است که ارتباطی مستقیم با مالکیت فکری دارد.
حمایت و حفاظت قانونی از آثار و ابداعات جدید، موجب افزایش سرمایهگذاریها با هدف نوآوری بیشتر خواهد شد.
ارتقاء و حمایت از مالکیت فکری، موجب رشد اقتصادی، ایجاد شغل و صنایع جدید و افزایش کیفیت زندگی میگردد.
یک سیستم مالکیت فکری کارآمد و عادلانه، به کشورها کمک نموده تا از پتانسیل داراییهای فکری، بهعنوان کاتالیزوری برای توسعه اقتصادی، رفاه اجتماعی و ارتقاء فرهنگی، بهرهمند شوند. سیستم مالکیت فکری، به تعادل میان منافع نوآوران و منافع عمومی کمک نموده و محیطی را فراهم میسازد که خلاقیت و نوآوری، به یک ارزش عمومی در جامعه بدل شود.
از اینرو مالکیت فکری از جمله موضوعات و مباحث مهمی است که در سالهای اخیر به عنوان یکی از موضوعات مهم بنیاد توسعه کسب و کار به شمار میرود. فعالیتهای پژوهشی و تحقیقاتی فراوانی در دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی انجام میشود، با این حال تعداد کثیری از آنها به مرحله تجاریسازی، تولید محصول، ثروت و ارتقای سطح رفاه عمومی نمیرسد. تحقیقات انجام شده در دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی عمدتاً به عنوان مالکیت شخصی محسوب میشود. سیستم مالکیت شخصی به طور وسیعی در دنیا مورد انتقاد واقع شده است، زیرا نتایج تحقیقات به اندازه لازم به جامعه بازنمیگردد و قانون مالکیت فکری، با همه مزایایی که دارد، کم استفاده باقی میماند. به همین منظور برای دستیابی به خلق ثروت در مراکز توسعه فناوری سالهاست که طرح استقرار نظام مالکیت فکری در مراکز تحقیقاتی و صنعتی جهان اعم از دولتی و خصوصی تجربه شده و دستاوردهای بسیاری را به همراه داشته است.
دفتر مالکیت فکری بنیاد توسعه کسب و کار ضمن برگزاری جلسه با مراکز مختلف فعال در کشور از جمله وزارت دادگستری، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، در پی انعقاد تفاهمنامه همکاری در راستای ایجاد محتوا و حمایت از ایدههای میباشد.